• Home
  • BBB-Triatlon
  • Triatlon per 2

Triatlon per 2

Deze triatlon doe je met 2 voor dubbele fun! Samen uit samen thuis: samen zwemmen, samen fietsen en samen lopen.

Zwemmen:

Er wordt gezwommen in het kanaal Dessel – Kwaadmechelen. Deze locatie ligt op ongeveer 600 m van de parking. Ook het fietsenpark is daar gesitueerd.
De start is vanuit het water en er wordt 400m in een rechte lijn gezwommen. Er is steeds de mogelijkheid om even ter rusten langs de kant van het kanaal. Het is uiteraard de bedoeling om bij je deelnemende partner te blijven.

Omwille van de giftige blauwalg in het kanaal is het zwemonderdeel vervangen door een looponderdeel.

Loop 1

De start van loop 1 is aan de wisselzone.  Deze ligt op ongeveer 600 m van de parking.

parcours

Fietsen:

De zwemspullen blijven bij je fiets in de wisselzone. Met de fiets aan de hand loop je de wisselzone uit. Let op ! Naast je fiets, helm gesloten!
Er mag gefietst worden zodra je uit de wisselzone bent. Je mag fietsen met alle soorten fietsen (herenfiets, damesfiets, koersfiets, mountainbike) Helm is verplicht! Uiteraard blijf je hier ook samen met je partner, stayeren is toegestaan (ook met andere duo’s). De totale fietsafstand bedraagt ongeveer 20km.

parcours

Fietsparcours (garmin connect)

Lopen:

Het loopparcours start op de plaats waar je na het zwemmen het fietsenpark inliep. Je loopt naar de Bleukens daar doe je eerst nog een plaatselijke ronde voor je naar de aankomst loopt. De totale afstand van het lopen is 2,5km.

Parcours

Detailplan wisselzone