• Home
  • BBB-Triatlon
  • 1/4 triatlon (non drafting)

1/4 triatlon (non drafting)

Zwemmen:

Er wordt gezwommen in het kanaal Dessel – Kwaadmechelen. Deze locatie ligt op ongeveer 600 m van de parking. Ook het fietsenpark is daar gesitueerd.
De start is vanuit het water. De finish van het zwemmen is net voor de brug van Hoolst; daar bevindt zich de wisselzone.
Let op : zwemmen in naakt bovenlijf is verboden. Wetsuits zijn niet verplicht.

1500 m zwemmen: start 100m voorbij de brug, langs de rechterkant rond boei1, langs de rechterkant rond boei2, terug tot aan de brug en dan naar de fietswisselzone.

Fietsen:

De zwemspullen blijven bij je fiets in de wisselzone. Met de fiets aan de hand loop je de wisselzone uit. Let op ! Naast je fiets, helm gesloten!
Er mag gefietst worden zodra je de scheidsrechter die toezicht houdt gepasseerd bent (Let op: Helm is verplicht!).

Er mag niet worden gestayerd. Dit wil zeggen dat je niet in groep mag fietsen. Voor meer uitleg hierover verwijzen we naar het wedstrijdreglement van de VTDL.

De finish van het fietsen is terug aan het fietsenpark waar je vertrok. Je fietst eerst een aanloopronde. Dit is vanuit de fietswissel rechts over de brug. De brug naar beneden fietsen en dan naar links (Leemkuilenweg). Na de aanloopronde kom je over de kanaaldijk terug onder de brug van Hoolst aan een splitsing (ter hoogte van taverne “De Waterhoek”). Hier moet je goed opletten. Je fietst aan deze splitsing naar rechts en volgt verder de kanaaldijk. Dan fiets je 2 grote fietsrondes. Na de tweede grote fietsronde kom je terug aan de splitsing (taverne “De Waterhoek”). Nu fiets je hier naar links, terug over de brug naar de fietswissel.

Triatleten die door de scheidsrechter veroordeeld zijn tot strafbox moeten zich spontaan aanmelden bij de strafbox. Deze staat opgesteld bij het buitengaan van het fietsenpark. Straftijd voor de 1/4de bedraagt 2 minuten

Parcours plannetje

parcours OSM

Opgelet: Laatste wijziging fietsparcours

Lopen:

Het loopparcours start op de plaats waar je na het zwemmen het fietsenpark inliep.
Je loopt naar de Bleukens en dan 2 grote looprondes
Op het loopparcours zal een bevoorrading aanwezig zijn met water en sportdrank.
De finish zal plaatsvinden aan de Bleukens. Daar is na de wedstrijd water, sportdrank en fruit te krijgen.
plans loopparcours(gpsies): aanlooproute naar Bleukens + 2 looprondes
plans loopparcours(pdf): aanlooproute naar Bleukens + 2 looprondes

Parcours lopen plannetje

Algemeen sportreglement van 3VL zijn van toepassing. Lees ze hier.

Detailplan wisselzone